sâmbătă, 14 mai 2016

“CUTIA LUI MOŞ CRĂCIUN”



HAI SĂ ÎNCERCĂM SĂ-L ADUCEM PE MOŞ CRĂCIUN ÎN CÂT MAI MULTE CASE CU COPII!

        Vin sărbătorile de iarnă şi toată lumea le aşteaptă cu nerăbdare şi încântare pentru că ele înseamnă Naşterea Domnului Iisus Hristos, înseamnă momentul când ne strângem alături de familiile şi prietenii noştri în jurul mesei bogate şi aşteptăm ca Moşul să ne surprindă iar cu cadoul mult dorit.
        Sărbătorile de iarnă pentru mulţi oameni din jurul nostru înseamnă, din păcate, multă tristeţe şi multe dorinţe neîmplinite. De ce? Cred că majoritatea dintre noi cunosc povestea “Fetiţei cu chibrituri”.
        De câte ori te-ai uitat cu atenţie în jurul tău pentru a vedea într-adevăr copii sau adulţi care seamănă cu acest personaj?
Te-ai gândit că pentru ei “norocul” de a se bucura de aceste sărbători cu miros de brad, cozonaci şi căldură nu seamănă cu al tău?
De câte ori ai încercat să te pui în pielea lor şi să încerci, atât cât poţi, să le aduci puţină alinare şi speranţa că şi pentru ei Moş Crăciun poate veni?
Poate de nenumărate ori, poate de câteva ori sau deloc...
Poate că acum este momentul să încercăm să devenim mai umani, să uităm de greutăţile noastre şi să le vedem şi pe ale celor mai greu încercaţi ca noi...
Pentru acei care înţeleg mesajul nostru şi vor să facă mai mulţi oameni fericiţi de Crăciun, am conceput în cadrul proiectului “Altceva pentru viitorul meu”, programul "Cutia lui Moș Crăciun".
Te rog citeşte-l şi dacă eşti de acord cu ideea acestui program aliază-te şi ajută-ne să-i ajutăm şi pe alţii...


Campania
“CUTIA LUI MOS CRĂCIUN”
           
 Cum te poti implica?
            Vino si spune-ne daca cunosti o familie cu copii  sau o persoana care au nevoie de ajutor pentru a incerca sa le facem o bucurie de Craciun. Vrem sa cunoastem cat mai multe informatii despre nevoile lor si adresa la care “MOS CRACIUN” sa le aduca zambetul pe fata prin cateva cadouri .
Daca vrei sa-l ajuti pe “MOS CRACIUN” sa-si umple tolba cu cadouri pentru aceste persoane, citeste informatiile de mai jos:
Pasul 1: De ce ai nevoie?
   Ai nevoie de:
-      o cutie goala de pantofi (corpul si capacul) sau o cutie mai mare;
-      hartie de impachetat cadouri.
-       timp si/sau bani pentru cumparaturi sau sortarea lucrurilor din casa pe care vrei sa le daruiesti
Pasul 2: Ce sa pui in cutie?
Se inveleste frumos in hirtie cutia si capacul ei, fiecare separat, apoi pui in cutie tot ce ai pe suflet sa cumperi sau ai prin casa si poti darui. Ai mai jos cateva sugestii:
-      dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil
-      articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
-      jucarii potrivite pentru varsta si sexul copilului
-      produse de igiena personala: perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus;
-      articole de imbracaminte: un fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva ce poate intra intr-o cutie.
Pasul 3: termen limita si grija la continut
Puteti pune in cutie tot ce intra, ce vreti si ce credeti ca ii trebuie unui copil de varsta si sexul pe care vreti sa ajutati.
Dati-mi voie sa va fac cateva specificatii:
Campania se numeste Cutia lui Moș Crăciun – deci va rog sa va limitati la lucruri care pot intra intr-o cutie de pantofi. Puteti face mai multe cutii daca aveti mai multe daruri.
 Nu aduceti  pungi, saci, sacose, bibeloruri,…
Daca aveti o grupa de varsta si genul copilului pentru care va ganditi sa faceti cutia, incercati sa sortati produsele sa poate fi folosite cand sunt primite (obiecte si marimi adecvate varstei etc) 
Nu puneti in cutii lucruri pe care nu v-ar place nici voua sa le primiti. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care il cunoastem cu totii: se arunca la gunoi.
Fa un cadou asa cum ti-ar place sa-l primesti si tu, nu fa curatenie in casa pentru ca mai apoi sa dai ce e “de aruncat”.

.
PROGRAM COLECTARE CUTII:
23 NOIEMBRIE (LUNI) - 11 Decembrie 2013 (LUNI).
                  lab. Chimie- prof. Lemnaru Georgeta
LUNI: 10-14                  MARȚI – 14-16                            MIERCURI- 13-16
                     JOI – 8-15                            VINERI – 8-14

                 

Fii partener !
                       Vrem sa lucram impreuna in echipa!
Identificati nevoi si locatii unde sa ducem cutii: daca stii, in zona in care locuiesti, copii aflati in nevoie (institutionalizati sau nu), te rog adreseaza-te unui coordonator

Va asteptam cu drag sa aducem, impreuna, un zambet pe chipul cat mai multor copii si adulti.

Echipa proiectului “Altceva pentru viitorul meu”
Coordonator campanie: prof. Lemnaru Georgeta
Prof. Pui Mihaela





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu